KROKEN Oslo har ferieklare biler og vogner

Kontakt Kroken Oslo

Jan Fløtten
Senior selger 
Bilde-av-Henrik.jpg
Henrik Mengaaen
Servicesjef 
Linda-Bergseth_800x800px.png
Linda Bergseth
Booking/kundemottak 
Eli.jpg
Eli Evensen
Butikk 
Rolf-Kanstad_crop_ny.jpg
Rolf Kanstad
Daglig leder 
Tommy-ostli.png
Tommy Østli
Selger og coach 
Tommy.jpg
Tommy Evensen Bakke
Senior selger 

Kontakt Kroken

Kontakt Kroken Bodø

Vidar Johansen
Selger 
Mary-Ann.jpg
Mary Ann Olsen
Butikk 
Torben.jpg
Torben Hanssen
Daglig leder 
Ernst.jpg
Ernst Rolf Storeide
Kundemottak 
Kato.jpg
Kato Nilsen
Reklamasjon / ettermarked 
Hjalmar.jpg
Hjalmar Fredriksen
Salgssjef 
Torgeir.jpg
Torgeir Vikmark-Lunga
Verksmester 

Kontakt Kroken Brumunddal

Hoeisveen_Svein-Wold-Hansen_1280x1280px.png
Svein Wold Hansen
Avdelingsleder 
Hege-Monica-Dalsheim.jpg
Hege Monica Dalsheim
Butikkselger/ Delebestilling 
Hoeisveen_Terje-Solstad_1280x1280px.png
Terje Solstad
Ettermarked 
Hoeisveen_Morte-Enzell_1280x1280px.png
Morten Haugli Engzell
Salgssjef 
Hoeisveen_Elena_1280x1280px.png
Eline Surnflødt
Selger 
nyansatt-Hoeisveen.jpg
Morten Rønningen
Servicesjef 

Kontakt Kroken Kingsrød

Hans-Erik-Kingsroed-Daglig-leder-Selger.jpg
Hans Erik Kingsrød
Daglig leder 
Gry-Olsen-Kontor-Butikk.jpg
Gry Olsen
Kontor/butikk/salg 

Kontakt Kroken Kristiansand

Kenneth.jpg
Kenneth Nordhelle
Delelager 
Marit2.jpg
Marit Jensen
Butikkansvarlig 
Rene2.jpg
Renè Jensen
Daglig leder 
Mona.jpg
Mona Tverå
Kundemottaker 
Erik.jpg
Erik Dåsnes
Selger 
Haavard.jpg
Håvard Nuland
Selger 
Manfred.jpg
Manfred Krause
Verksmester 

Kontakt Kroken Ålesund

Terje-Giske_1280x1280px_okt_NY.png
Terje Giske
Avdelingsleder 
DSC05959.JPG
Vidar Hoff
Selger 
DSC05964.JPG
Lars Bigton
Selger 
DSC05978.JPG
Patricia Cooper Stafseth
Salgskoordinator 
lesund-Caravan_ansatte_BJARNE_cropped.jpg
Bjarne Eide
Kundemottak 
DSC05966.JPG
Maiken Arntsen
Butikkansvarlig 

Kontakt Kroken Åndalsnes

Svein-Erik-Graaberg.jpg
Svein Erik Gråberg
Daglig leder 
Esben-Flaa.jpg
Esben Flaa
Salgssjef 
Eivind-Bale.jpg
Eivind Bale
Servicesjef 
Paal-Richard-Graaberg.jpg
Pål Richard Gråberg
Butikkansvarlig 
Cato-Hagen.jpg
Cato Hagen
Selger 
Marita-Valseth-Hoel.jpg
Marita Valseth Hoel
Salgssekretær 

Kontakt Kroken Østfold

36B599BB-DC5B-4B18-996E-0D0EB8205E70.jpeg
Magnus Westin
Kundemottaker 
Frode-kopi-1.jpg
Frode Malmo- Martinsen
Salg - Markedsføring 
Stig-Helge-Rodal-ny.jpg
Stig Rodal
Selger 
Bilde-Kristin-Svee-Osufsen.jpeg
Kristin Svee Osufsen
Butikkansvarlig  
Bilde-Atle-Kristoffersen.jpeg
Atle Kristoffersen
Daglig leder 
Bilde-Glenn-Moerch-Grimsroed.jpeg
Glenn Mørch Grimsrød
Klargjører/mekaniker 
Bilde-Ronny-Andre-Braend.jpeg
Ronny Andre Brænd
Klargjører/mekaniker 
ola.jpg
Ola Wirum
Selger 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

På bobiltur med

Niesmann Bischoff i USA

Gjennom USA og Canada på 225 dager: Renate Treis og Dieter Haase har reist sammen med Anne Falter-Leitzen og Werner Leitzen på en drømmetur i sin Niesmann Flair.

Av: Silke Wernet | 22.08.17

Siden 1970-tallet, da Michael Douglas og Karl Malden jaktet på kriminelle der, men også før det, da Scott McKenzie framførte sanger i flere år i denne byen, har Renate Treis hatt en stor drøm – å se San Francisco en gang i løpet av livet. Det gikk nesten 50 år før hun fikk muligheten til å se den tidligere hovedstaden for «flower power»-bevegelsen for første gang.

– Den tok pusten fra meg, sier hun og sikter ikke bare til Golden Gate bridge og taubanen. Hun er også sjarmert av de 43 bakkene, den spektakulære utsikten til storbyen, havet og bukta i delstaten California.

– Det kan knapt være et annet sted i verden som bergtar folk på denne måten.

Ikke bare har hun oppfylt sin drøm om å se San Francisco – siden mars 2017 har Treis og hennes mann, Dieter Haase, reist gjennom USA i en bobil – Flair 920 LE. Paret fra Brühl, i nærheten av Köln, har lenge hatt en stor lidenskap for bobiler.

– Dieter har elsket dem i mer enn 40 år og når vi ble kjent fikk han meg fort interessert i dem også, forteller Treis som kommer fra en familie med vinhandlere bosatt nær elven Mosel. I 2007 – nylig pensjonerte og med en liten arv og et ønske om å reise –investerte de to i sitt første transportmiddel, «Flair 1» som blant annet ble valgt fordi Renate rett og slett syntes navnet var inspirerende. Og slik ble disse to et «dream team» på tur.

«Ukonvensjonell frihet, alltid å være hjemme, møte hyggelige mennesker og ta spontane beslutninger»

- Dieter Haase
Årene som fulgte ble fylt med mange turer gjennom Tyskland (fra nord til sør), Portugal, Spania, Sør-Frankrike, Skottland, Irland, Toscana og Nederland.

– Ukonvensjonell frihet, å alltid være hjemme, møte hyggelige mennesker og ta spontane beslutninger. Sånn beskriver Haase livsstilen når de er på tur med bobilen. Han har blitt smittet med bobileier-viruset og i 2017 ble den store avgjørelsen tatt – de dro til sin drømmedestinasjon i utlandet.

– Det har utviklet seg et tillitsfullt forhold på grunn av den kompetente og kundevennlige støtten fra Niesmann+Bischoff, vår beliggenhet i nærheten av anlegget og det dyktige serviceteamet der, sier Treis. Med dette i ryggen tok de valget om å «erobre» Nord Amerika med sin Flair, men nå med deres tredje modell. I tillegg var den komfortable innredningen av lineren et annet viktig kriterium. Det siste dyttet mot den nesten åtte måneder lange reisen kom fra Anne Falter-Leitzen og Werner Leitzen, som også er medlemmer av NBEC Club (Niesmann+Bischoff Owners’ Club) og «ArtoFlair friends».

– Begge har ofte reist i USA og Canada i leiebiler. På et tidspunkt fortalte Werner at de planla en reise i USA med egen bobil, sier Treis og legger til,

– Vi bestemte oss spontant å bli med dem!

Flair til Baltimore via sjøveien

Forberedelsene tok mer enn et år. Den avgjørende fasen tok til i starten av 2017. Parets venn, Leitzen, planla ruten grundig basert på sine reiseerfaringer og kjennskap til USA og booker de mest populære stoppestedene (blant annet campingplasser, ferger) i USA, Canada og Alaska. Dette resulterer i en reiseguide i to volum, som i tillegg er supplert med research Treis og Haase finner på internett om inngangsforhold, forsikringer og transport.

Bilene settes om bord på «Atlantik Star», et av de største containerskipene i verden, i Antwerpen i februar og blir fraktet til Baltimore. De fire vennene tok fly 10. mars og lander i New York til tungt snøfall. Grunnet en fergeforsinkelse ble det nærmere 10 dager ekstra ventetid på bobilene, hvor reisefølget i mellomtiden måtte overnatte i en mini-leilighet og på en gård eid av sjenerte Amish-folk i Pennsylvania. Tyskerne fikk endelig startet sin første etappe av reisen 22. mars, med kurs mot Virginia og Nord- og Sør-Carolina.

Siden den gang, har paret reist flere tusen kilometer langs veiene i Nord-Amerika – noen ganger i snø og kalde temperaturer – på brede motorveier, over fjellpass, tilbake på smale, svingede veier, som Haase manøvrerer gjennom bak rattet i sin drømme Liner. Klistermerker på kartet av USA, hengt opp på bagasjedøren på bobilen, viser hvilke delstater de har besøkt. Reisen har tatt dem rundt i dette store landet, gjennom nasjonalparker med et fantastisk mangfold i flora og fauna, spennende natur i Grand Canyon, til New Mexico, solfylte Florida og til det minste postkontoret i verden på kun 5 kvm. i Everglades, videre til surfeparadis og til drømme kysten av Oregon. Overalt utforsker de byer og landskap, både med og uten motorsykkel, men uansett med stor lidenskap.

Noen av etappene på reisen, reiser Treis og Haase alene, før de møter vennene deres et annet sted for neste etappe. Alt de har rukket å se er nesten ikke til å tro. Ofte føler de seg bergtatt av hele opplevelsen og blir gang på gang imponert av det de ser – for eksempel av et kveldsbesøk av en vaskebjørn i staten Evergreen i Washington, som nesten fant veien inn i bobilen på utkikk etter alt spiselig.

Ingen naboer på flere kilometer

Treis og Haase kan også fortelle om overraskende møter med andre mennesker, noen ganger i ingenmannsland.

– En gang da vi kom inn i en nasjonalpark, var terrenget både til høyre og venstre av veien allerede en sump og trærne sto med røttene sine i vannet, sier 67-år gamle Haase.

– Vi spurte oss selv hvordan det i et hele tatt var mulig å bo her, da en kvinne på supermarkedet kom bort til oss – hun hadde hørt på hva vi sa, legger Treis til. Kvinnen, opprinnelig fra Mainz, ble forelsket i mannen sin og flyttet til USA for å være med han.

– Hun fortalte oss at det selvfølgelig var mulig å bo der, men at det ikke var naboer på flere kilometer …

Til Canada

De fulgte reiseplanen videre og de fire bobileierne forlot USA i starten av juli og kom til Vancouver i Canada. Hva mer husker de fra USA etter å ha vært der i nesten fire måneder? De forteller om mange unnskyldninger på grunn av den nåværende presidenten, at det å stå i kø oftest tok svært lang tid, at god tålmodighet er nødvendig på tog overganger, at amerikanere har en viss kjærlighet for regler, samt det umiskjennelige gapet mellom fattig og rik.

Fra Vancouver gikk turen – igjen sammen med Anne og Werner – videre til Vancouver Island i British Columbia. Alaska, Watson Lake, Dawson Creek, Niagara Falls, videre til New England-statene for den "indiske sommeren" og tilslutt via Halifax tilbake til Antwerpen. Da viste kalenderen november og den uforglemmelige turen var ferdig etter omtrent 225 dager.

Fortsatt er ikke Renate Treis og Dieter Haase ferdig med sin Flair – ikke på noen måte. Destinasjonen for deres neste reise er allerede bestemt, Australia og New Zealand.

Aktuelt

Bestill verkstedtime og deler